UPDATE: Flypast C-47 Dakota

UPDATE 21 september 2014

Zojuist ontvingen wij het mooie bericht dat de BBMF C-47 Dakota zo gaat opstijgen en rond 12:55 een fly-past zal verzorgen boven het paneel ’18 september 1944′ aan de Krammerdijk nabij Achthuizen! Ondanks dat het weer wat guur is vragen wij u toch om allemaal naar het paneel te komen en een eer te bewijzen aan alle gevallenen van de operatie Market Garden.


UPDATE 20 september 2014:

Helaas waren de weersomstandigheden gisteren dermate slecht, dat de C-47 aan de grond moest blijven in Engeland. Zij zullen nu vandaag vertrekken, maar onzeker is of zij over Goeree-Overflakkee zullen vliegen. Dat zij dit morgen wel zullen doen is zeker zo lang de weersomstandigheden goed blijven. Planning is dat zij rond 12:45 een fly-past zullen vliegen over het paneel dat de bemanning herdenkt van het zweefvliegtuig dat aldaar op 18 september 1944 een geslaagde noodlanding maakte. Voor meer informatie  klik hier en voor de locatie van het paneel nabij Achthuizen klik hier. Hierna zullen zij richting Middelharnis vliegen en vandaar terug naar hun basis in Engeland.


Zoals al eerder vermeld zal de C-47 Dakota van de Battle of Britain Memorial Flight vandaag en 21 september een fly-past over het eiland uitvoeren, zie daarvoor het eerdere nieuwsbericht. Gezien het programma wat het toestel deze dag zal vliegen en de huidige weersomstandigheden (mist) is het moeilijk een tijdsplanning te geven, maar het toestel wordt verwacht boven Middelharnis, ’t Diekhuus als centraal aanvliegpunt, tussen 13:00 en 13:20. We proberen gedurende deze morgen nog contact te krijgen met de bemanning of we specifieker een tijd kunnen geven.

Dakota ZA947 BBMF-OliverCurtis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.