Radio op zolder

De stichting WO2GO is al jaren te gast in het Streekmuseum in Middelharnis met een wisselende expositie op de zolderverdieping. In dit jubileumjaar kreeg men zelfs een extra ruimte, die werd ingericht als herdenkingsruimte waarin de oorlogsslachtoffers van Goeree-Overflakkee centraal staan. Nu vlak voor het einde van de seizoen is er nog een element in de tentoonstelling aangebracht met als thema ‘de Radio op zolder’. Zoals in de oorlogsjaren de radio op de zolder verborgen kon zijn, staat ook nu de radio letterlijk en figuurlijk op de zolder van het streekmuseum. Het project is ontstaan door een mooie samenwerking van verschillende partijen en vormt als ware een proefproject voor het Streekmuseum, aangezien zij sterk willen gaan inzetten op interactiviteit. Dhr. Dekkers van museum de Stove uit Achthuizen schonk twee antieke radio’s die door dhr. Stolk en dhr. Markwat werden omgebouwd en geïnstalleerd in de expositieruimte. Dennis Notenboom van Wo2GO monteerde de geluiden die uit de boxen klinken waarna dhr. Groen de computer programmeerde. Zo worden de bezoekers van de zolder al bij de trapopgang naar zolder   (dmv een bewegingssensor), verwelkomt door de proclamatie van Hare Majesteit Koningin Wilhelmina over de Duitse inval. Met een viertal knoppen kunnen door de hele ruimte verdere stukken muziek, geluidseffecten en ooggetuigeverklaringen worden afgespeeld. Zo vertellen de heren van Kempen, Struik en Hakkenbrak over een aantal gebeurtenissen in de oorlog en wordt de bezoeker meegenomen middenin een luchtgevecht. Volgend seizoen zal de stichting nog meer knoppen toevoegen en deze nog beter in de collectie opnemen!

Het Streekmuseum is dit jaar nog te bezoeken t/m 31 oktober, voor meer bezoekersinformatie bezoekt u de website www.streekmuseum.nl

11850570_1646866122249306_5222658867131038651_o

Afgelopen maandag, 21 september 2015, werd het startsignaal gegeven voor het thema ‘de Radio op zolder’. Op de foto van links naar rechts: dhr. van Dam, Dennis Notenboom, dhr. Kalle en dhr. Stolk. (Foto: H. Villerius, Eilanden Nieuws)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.