Bevrijdingsfestival Goeree-Overflakkee

Centrum van Middelharnis bruist op 2 mei van de activiteiten

Ter gelegenheid van het 70-jarige jubileum van onze vrijheid hebben de stichting WO2GO, oranjevereniging OVMS, StEM en Poppodium Jailhouse de handen ineen geslagen en zullen zij een breed opgezet bevrijdingsfestival organiseren. Dit unieke evenement zal plaatsvinden op zaterdag 2 mei van 13:00 uur tot 23:00 uur in het centrum van Middelharnis, met als middelpunt het Diekhuusplein dat deze dag tot Vrijheidsplein wordt omgedoopt.

Vier je Vrijheid is het thema tijdens dit bevrijdingsfestival en daarom zullen op dit ‘Vrijheidsplein’ diverse artiesten en bands spelen, want het is feest! De bezoekers zullen worden meegenomen in een muzikale reis door de tijd. Een aantal voorbeelden van artiesten: de Engelse KAS (Kelly Ann Sproul) zal de dag starten met de vele bekende nummers van ‘the forces’ sweatheart’ Vera Lynn. Het trio dames van Bubbles and Boas zullen ongetwijfeld de sfeer er in houden met hun ‘Andrew Sisters act’. De dag wordt afgesloten met de band Donkey Fonk, die vorig jaar op de Menheerse Havendag ook al een verrassend optreden hebben verzorgd.

Het gehele Beneden Zandpad, deze dag “Liberty Lane” genaamd, zal gevuld zijn met een ruime, veelzijdige braderie. Zo is er een authentieke streek- en ambachtsmarkt met diverse demonstraties, maar ook zal er een aparte hoek zijn ingericht voor militaria stands en stichtingen/verenigingen die een raakvlak hebben met het thema vrijheid. Voor de kinderen zijn er de gehele dag activiteiten zoals springkussens, klimwand en zal er een leuke kermis zijn! Daarnaast kunnen ze geschminkt worden als een echte militair. Ook dat hoort bij vrijheid, want militairen verdedigen onze vrijheid en daarom is daar ook deze dag ruim aandacht aan besteed. Zo zullen er een aantal militaire voertuigen zijn waarmee ook rondritten worden verzorgd, maar niet alleen op de grond is er materiaal te zien. In de lucht is er ook wat te zien! Er zullen diverse vliegtuigen, die stammen uit de Tweede Wereldoorlog , een heuse fly-past uitvoeren in het verlengde van ‘dn Diek’. Het absolute hoogtepunt in de line-up is de Battle of Britain Memorial Flight Lancaster bommenwerper. Na de zo succesvolle herdenkingsvlucht over het eiland in 2014, zal deze gracieuze dame dus weer haar opwachting boven Middelharnis maken!

Naast dit al indrukwekkende programma is er echter meer, want de organisatie zit niet stil. Zodra er meer bekend is, zal dit via de lokale media, de speciaal ingerichte pagina www.wo2go.nl/BevrijdingsfestivalGO of de Facebook pagina www.facebook.com/BevrijdingsfestivalGO bekend worden gemaakt.

Aangezien vele handen licht werk maken, zijn we tevens nog naarstig op zoek naar vrijwilligers! U kunt dan denken aan helpende handen met het opbouwen en versieren van de omgeving, maar ook het bakken van broodjes hamburgers behoort tot de mogelijkheden. Of u nu een gedeelte of de hele dag beschikbaar bent, maakt niet uit, we komen graag in contact met u! Laten we met elkaar onze 70-jarige vrijheid vieren in harmonie, respect, oog hebbend voor elkaar en meld je aan via BevrijdingsfestivalGO@gmail.com en maak zo samen met de organisatoren deze dag tot een onvergetelijke feestdag!

logo-Bevrijdingsfestival-GO

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.