Dit herdenkingspaneel en bankje zijn geplaatst ter nagedachtenis aan de Canadese Piloot James Francis Fennessy (roepnaam Frank), die hier in de nacht van 22 op 23 april 1944 om het leven kwam. het geheel is door de familie Fennessey onthuld op 28 april 2012.

Frank werd op 29 september 1920 in Calgary, Alberta, geboren als zoon van Albert en Mary Fennessey. hij had twee jongere broers: Ken en Bill en een jongere zus Betty. ten tijde van zijn vertrek als vliegenier van de Royal Canadian Air Force naar Engeland was hij verloofd met Marie Lineham, volgens velen vormden zijn het ideale koppel.

Na zijn dood werd Frank in eerste instantie begraven op de rooms-katholieke Begraafplaats te Middelharnis. in 1954 werd hij herbegraven op de Canadian War Cemetery te Bergen op Zoom, graf 1-H-12, waar hij nog steeds in vrede rust.

Het aangrijpende verhaal over het lot van de bemanning van de Halifax bommenwerrper die hier op het huidige Austinplein neerstorte is te lezen op het informatiepaneel aan de Peuterdijk.


[wppa type=”photo” photo=”563″][/wppa]

Klik hier om de persoonlijke pagina te bekijken van Flying Officer James Francis Fennessy


 

[wppa type=”slide” album=”17″][/wppa]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.