Dit Herdenkingspaneel is geplaatst ter nagedachtenis aan de Canadese vliegenier/navigator Alexander Achtymichuk, die in de nacht van 22 op 23 april 1944 om het leven kwam. Het geheel is door de familie Achtymichuk onthuld op 28 april 2012.

Alex word op 23 november 1919 in Andrew, Alberta geboren als de zoon van Andrew en Mary Achtymichuk. hij is afkomstig uit een groot gezin en heeft maar liefst elf broers en zussen. Al op jonge leeftijd is hij gefascineerd door de luchtvaart en bouwt hij vele modelvliegtuigen. Zijn aanmelding bij de Royal Canadian Air Force is dan ook een logisch gevolg. Via diverse functies en opleidingen word hij tenslotte navigator. Na zijn sprong in het duister in de vroege morgen van 23 april 1944 vanuit het brandende toestel, is er nooit meer iets van Alex vernomen. Aangenomen kan worden dat hij in de Grevelingen is verdronken. Alex wordt gememoreerd op het Runnymede Memorial in Engeland, een monument voor vermiste vliegeniers uit de Tweede Wereldoorlog.

Het aangrijpende verhaal over het lot van de bemanning van de Halifax bommenwerper die op het huidige Austinplein in Herkingen neerstortte, is te lezen op het informatiepaneel aan de Peuterdijk, tegenover de plaats van de Crash


 [wppa type=”photo” photo=”571″]Any comment[/wppa]

Klik hier om de persoonlijke pagina te bekijken van Pilot Officer Alexander Achtymichuk


 

[wppa type=”slide” album=”18″][/wppa]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.