Nieuwe website online!

Eindelijk is het dan zo ver, de compleet vernieuwde website van de stichting WO2GO is online! Al eerder maakte de stichting een overstap naar een ander systeem, maar helaas leverde dit toch ook niet het gewenste resultaat. Het gevolg was een omslachtig bij te houden en daardoor snel verouderde website, waarbij bezoekers dachten dat de stichting niet meer actief was. In werkelijkheid werd er op de achtergrond echter druk gezocht naar software welke wel aan de wensen voldeed, deze werd gevonden, er werd hard gewerkt en het uiteindelijke resultaat ziet u voor u!

In samenwerking met RK Mediadesign werd voor een prachtig gereduceerd tarief de basis voor de website opgezet . Hierna konden de beheerders van de stichting de website verder uitbouwen en vullen. Inmiddels is bijna alle content van de oude website overgezet en gezien de website doorgaans druk bezocht wordt richting de meidagen toe, hebben wij besloten nu al online te gaan. De opzet is vergelijkbaar met wat u gewend was, echter is er nu veel meer ruimte voor interactiviteit voor de bezoekers. Er kan maandelijks op zogenaamde polls gestemd worden, waarmee wij graag de mening over diverse onderwerpen peilen. Er is nu ook de mogelijkheid om op nieuwsberichten te reageren, hiermee hopen wij dat er meer informatie van de lezer komt. Hetzelfde is mogelijk bij de foto’s in het fotoalbum, waarbij ook nog een waarderingssysteem aan is toegevoegd. Ook een nieuwe mogelijkheid is om via interactieve kaarten op een prachtige manier over het eiland te navigeren langs de monumenten, informatiepanelen en restanten van de Atlantikwall.

Ook op deze nieuwe website hanteren wij weer navigatie via de zogenaamde thema’s. Al het onderzoek van de stichting wordt opgedeeld in een aantal thema’s waarvan er reeds enkele online zijn zoals: luchtoorlog, slachtoffers, oorlogsherinneringen, monumenten en de Atlantikwall. Een aantal van deze thema’s worden ook weer verder onder verdeeld in sub-thema’s. Zo kan er bijvoorbeeld in het thema luchtoorlog verder genavigeerd worden in informatiepanelen of slachtoffers luchtoorlog, in oorlogsherinneringen zijn er weer sub-thema’s zoals dagboeken, interviews en herinneringen. In de toekomst zullen er uiteraard nog meer thema’s volgen en zullen de bestaanden nog veel verder uitgebreid worden, want er ligt nog voldoende onderzoeksmateriaal op de plank!

Overigens wordt ook de nieuwsbrief nieuw leven ingeblazen, deze gaat echter meer verwijzen naar nieuw materiaal op de website, als dat er artikelen in worden gepubliceerd. U hoeft zich overigens NIET opnieuw in te schrijven, alle emailadressen zijn overgenomen!

Wat ons verder betreft, gaat u er even voor zitten, ontdek wat er verder voor uniek materiaal te vinden is en kom zeker terug, want vanaf nu is de website van WO2GO écht online en zal er reden zijn om terug te keren. Mocht u overigens onverhoopt iets tegenkomen op de website dat niet werkt of niet klopt, laat u het dan aub weten, ondanks het vele testen kan er iets tussendoor geglipt zijn!

[socialring]
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.