Korte terugblik herdenkingsvlucht

Indrukwekkend, schitterend, prachtig, emotioneel, brok in de keel, fantastisch!

Het zijn zomaar een aantal kreten die wij hoorden op 5 mei na de herdenkingsvlucht van de Avro Lancaster. En we zullen maar eerlijk zijn, het was het ook! Op alle vier de locaties was het erg druk, al ruim een half uur van tevoren begonnen de mensen zicht te verzamelen. Het weer was prachtig, geen wolkje aan de lucht en kilometers ver zicht, beter kon het niet! Uiteraard is de stichting zeer content met de grote opkomst en de enthousiaste reacties. Maar voor de Lancaster bemanning zal het ongetwijfeld ook een fraai gezicht vanuit de lucht zijn geweest, al die honderden enthousiaste mensen, wuivend en zwaaiend met de door de stichting uitgedeelde Nederlandse vlaggetjes.

Helaas werd er op het laatste moment toch nog een omgekeerde route gevlogen en verscheen het imposante toestel als eerste boven Oude-Tonge in plaats van Ouddorp. Gelukkig hebben we nagenoeg geen klachten gekregen van mensen die de herdenkingsvlucht gemist hadden.

Ook in de media was er volop aandacht voor de herdenkingsvlucht, zo maakten bijv. Rijnmond TV en RTL in het land een uitgebreide reportage.

Rijnmond TV:

De reportage van RTL in het land kan hier terug bekeken worden.

Wij kregen ook nog een alleraardigste inzending van Maarten Buth. Hij filmde in HD kwaliteit de Lancaster boven Sommelsdijk:

Zoals al in het officiële nieuwsbericht was vermeld, heeft de stichting ook een fotowedstrijd uitgeschreven en dezelfde middag stroomde de inzendingen al binnen! De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, maar ook u heeft een stem. Door middel van het waarderingssysteem in het fotoalbum, waar alle inzendingen zijn verzameld, kunt u een aantal sterren (1 t/m 5) aan de foto’s geven.

Foto’s kunnen ingezonden worden t/m 10 mei, uw waardering telt mee tot 17 mei.

Nogmaals iedereen bedankt voor de opkomst en uiteraard gaan wij ons best doen, deze herdenkingsvlucht voor volgend jaar weer te organiseren!

HerdenkingVlucht

6 antwoorden
 1. Dennis Notenboom
  Dennis Notenboom zegt:

  Beste Frits, het kan zelfs tot en met 17 mei. We hebben deze termijn verlengd ivm de vele inzendingen en de email problemen die daarmee gepaard gingen.

  Beantwoorden
 2. chris
  chris zegt:

  he dennis vraagje ik zie foto staan die ik gemaakt heb, dus ze zijn goed doorgekomen leuk!

  komen er nog meer foto’s van mensen die ik kan bekijken op jullie site

  Beantwoorden
 3. Dennis Notenboom
  Dennis Notenboom zegt:

  Beste Jolanda, ik heb even gekeken, maar kan jouw foto’s niet terug vinden. Wil je ze aub nog een keer sturen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.