Interviews te beluisteren

Het heeft even geduurd en wat moeite gekost, maar uiteindelijk staan ze allemaal online en zijn de 27 interviews met eilandbewoners voor iedereen te beluisteren!

In de jaren tussen 2008 en 2010 heeft Cees Briek een aantal inwoners van Goeree-Overflakkee geïnterviewd, die de bezetting aan den lijve hebben ondervonden. Het was de bedoeling om daar een serie radioprogramma’s van te maken, maar door het verdwijnen van Radio Flakkee is het daar niet van gekomen. Maar het materiaal was er. Een stuk lokale geschiedenis dat aangaf, hoe 27 inwoners van ons eiland, van oud tot zeer oud, en voor een deel reeds niet meer in leven, deze bezettingsperiode ervoeren. Van het materiaal hebben Cees Briek en technicus Johan Kolff radioprogramma’s gemaakt en deze zijn hier op de website van WO2GO te beluisteren.

Voor de muziekliefhebbers is er nog het volgende: alle interviews zijn afgewisseld met originele opnamen van solisten en orkesten uit de Tweede Wereldoorlog. Authentieke opnamen, dus mono, en met de sfeer en teksten, waarin de Duitsers vaak op de hak worden genomen, uit die tijd. Alle uitzendingen beginnen met het originele geluid waarmee Radio Oranje vanuit Londen altijd zijn uitzendingen begon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.