In memoriam: Piet de Man

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat op zondag 19 maart jongstleden, onze vriend van de stichting Piet de Man is overleden. Piet was al sinds het eerste uur een donateur van WO2GO en nauw betrokken bij diverse projecten, altijd aanwezig op bijeenkomsten, deelde geheel vrijblijvend al het unieke fotomateriaal van zijn vader, hielp met de redactie van stukken tekst, stond altijd klaar met een antwoord op vragen waarbij met name zijn kennis over Dirksland uniek was. Waar WO2GO was, was Piet.

Piet was ook zeer begaan met het lot van de Joden in de oorlog en het was dan ook op zijn initiatief, dat er op het eiland een blijvende herinnering voor de Joodse slachtoffers van Goeree-Overflakkee werd gerealiseerd. Maar liefst 57 Stolpersteinen werden geplaatst en bij elk was hij nauw betrokken en persoonlijk aanwezig bij de plaatsing en onthulling.

Piet, of liever gezegd Pietje, vormde de rode draad in het project ‘Verdrinkend Land’, waarbij de onderwaterzetting van Goeree-Overflakkee tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal staat. De foto van hem en aan de hand de fiets van zijn vader, werd het logo voor het project en werd zelfs levensgroot gebruikt in het kunstwerk ‘De Nooddijk’. Het kunstwerk van Jaap Reedijk werd geplaatst aan de Philiphoofjesweg in Dirksland, de straat waar Piet en Janny al vele jaren woonden. Een mooi eerbetoon aan hem en zijn vader die beiden op hun eigen manier een unieke bijdrage leverden om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in leven te houden.

 

Wij wensen zijn vrouw Janny, kinderen en familie heel veel sterkte toe, wij zullen Piet nooit vergeten…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.