Filmavond: Memories in mud

Na de zo succesvol verlopen filmavonden van vorig seizoen, zal de stichting WO2GO in 2016/2017 weer een aantal zeer interessante documentaires gaan vertonen. Zoals reeds bekend bij de vaste bezoekers, zullen de te vertonen films ook nu weer kort worden voorzien van de nodige deskundige uitleg over het betreffende onderwerp. De eerste film in de reeks zal worden vertoond op vrijdagavond 14 oktober (in de  maand van de geschiedenis!) en draagt de pakkende titel ‘Memories in Mud’ (Herinneringen in de Modder). Speciaal voor deze avond ontvangt de stichting een bijzondere gast, namelijk regisseur en producer van de documentaire Raoul de Zwart. Hij zal de film inleiden, aankondigen en tot slot nog eventuele vragen beantwoorden!

8 november 1941…
Bij het Noordhollandse dorpje Berkhout stort een Engelse bommenwerper neer. De 4-koppige crew overleeft de crash niet. De piloot en de navigator van het toestel worden begraven op het oorlogskerkhof van Bergen, maar de boordschutters John Kehoe en Briton Stanley Mullenger worden als vermist opgegeven… Zij worden, samen met de wrakstukken van hun vliegtuig, begraven in de Noordhollandse zachte klei.

En dan begint voor de nabestaanden van de vermisten een lange zoektocht, die ruim 65 jaar zal duren…Memories in Mud volgt – dicht op de huid en met compassie voor alle betrokkenen – het bergingsproces, laat Ierse en Engelse nabestaanden en ooggetuigen aan het woord en toont de werkers van Defensie (bergings- en identificatiedienst en Explosieven Opruimingsdienst) van een zeer betrokken en bijzondere kant.


 20:00 – 20:15     Regisseur en producer Raoul de Zwart, leidt ‘Memories in Mud’ in.

20:20 –  20:45    documentaire ‘Memories in Mud’ deel 1

20:45 – 21:00      pauze

21:00 – 21:25       documentaire ‘Memories in Mud’ deel 2

21:45 – 22:00      Dennis Notenboom van WO2GO vertelt kort over vliegtuigbergingen die hebben plaatsgevonden op en rond het eiland in de afgelopen 70 jaar. Daarnaast wordt er ingegaan op  toestellen die nog op Goeree-Overflakkee zouden moeten  liggen en waarom die niet of misschien ooit wel geborgen worden.

De filmavond wordt gehouden op vrijdagavond 14 oktober in de zaal van de Technische school aan de Schoolstraat 9A in Middelharnis en duurt van 20:00 uur tot ongeveer 22:15 uur met de inloop vanaf 19:30 uur. Entree is GRATIS, maar reserveren is VERPLICHT en kan bij de stichting WO2GO via info@wo2go.nl of telefonisch via Dennis Notenboom op 06-51 859 641.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.