Filmavond: Kerst aan het front

Op vrijdagavond 23 december vertoont stichting WO2GO al weer de laatste documentaire voor dit jaar. Ook deze filmavond belooft weer een hele bijzondere editie te worden. Deze keer staat kerstmis in het oorlogsjaar 1944 centraal. Vrede op aarde leek verder weg dan ooit, want op dat moment ging men er vanuit dat de Tweede Wereldoorlog nog ongeveer een jaar zou gaan duren. Voor miljoenen Europeanen was december 1944 een tijd van ongekende angst, honger en wanhoop. Duitse steden kregen zware aanvallen te verduren, aan de frontlinies werd in alle hevigheid gevochten en in concentratiekampen verloren velen hun leven.

In de documentaire ‘Kerst aan het front’ van de EO, worden een zestal indrukwekkende verhalen verteld die zich afspelen rond de kerst van 1944; Amerikaanse en Duitse troepen leggen in de Ardennen onder druk van een boerenvrouw gezamenlijk hun wapens neer om de oorlog een paar uur te vergeten. In concentratiekamp Flossenburg loopt een vluchtpoging van zes gevangenen fataal af. In het kleine Duitse boerendorpje Bellersheim lijkt de oorlog aan een de meesten voorbij te gaan, echter vlak voor kerstmis raakt een Duitse familie alles kwijt…

Op deze filmavond die zo dicht op kerstmis valt, denkt stichting WO2GO ook aan de inwendige mens. Banketbakkerij van Helden uit Middelharnis trakteert namelijk in de pauze alle bezoekers op een overheerlijke verse oliebol! Daarnaast is er na de film ook nog de gelegenheid om wat te drinken en na te praten, waarbij de stichting zal zorgen voor een kleine versnapering.

Het programma voor deze avond:

20:00 – 20:20  Militair historicus Johan van Doorn levert andermaal een bijdrage voor deze editie van de WO2GO filmavond. Hij geeft een uitleg over de frontsituatie in Zuid-Nederland tijdens de kerst van 1944. Uiteraard krijgt daarbij dat deel van de frontlijn die grensde met Goeree-Overflakkee specifieke aandacht.

20:20 – 20:50  documentaire ‘Kerst aan het front’ deel 1

20:50 – 21:10    pauze met overheerlijke, verse oliebol van banketbakker Van Helden

21:10 – 21:40    documentaire ‘Kerst aan het front’ deel 2

21:40 – 22:00   Dennis Notenboom van WO2GO blikt kort terug op het jaar 2016 en vertelt verder over de ideeën en plannen die er bij WO2GO zijn voor het komende jaar 2017.

22:00 – 23:00    Napraten

De filmavond wordt gehouden op vrijdagavond 23 december in de zaal van de Technische school aan de Schoolstraat 9A in Middelharnis en duurt van 20:00 uur tot ongeveer 23:00 uur met de inloop vanaf 19:30 uur. Entree is GRATIS, maar reserveren is VERPLICHT en kan bij de stichting WO2GO via info@wo2go.nl of telefonisch via Dennis Notenboom op 06-51 859 641.

b-17crew_zpsb921bf25-jpgoriginal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.