Korte terugblik herdenkingsvlucht

Indrukwekkend, schitterend, prachtig, emotioneel, brok in de keel, fantastisch!

Het zijn zomaar een aantal kreten die wij hoorden op 5 mei na de herdenkingsvlucht van de Avro Lancaster. En we zullen maar eerlijk zijn, het was het ook! Op alle vier de locaties was het erg druk, al ruim een half uur van tevoren begonnen de mensen zicht te verzamelen. Het weer was prachtig, geen wolkje aan de lucht en kilometers ver zicht, beter kon het niet! Uiteraard is de stichting zeer content met de grote opkomst en de enthousiaste reacties. Maar voor de Lancaster bemanning zal het ongetwijfeld ook een fraai gezicht vanuit de lucht zijn geweest, al die honderden enthousiaste mensen, wuivend en zwaaiend met de door de stichting uitgedeelde Nederlandse vlaggetjes.

Helaas werd er op het laatste moment toch nog een omgekeerde route gevlogen en verscheen het imposante toestel als eerste boven Oude-Tonge in plaats van Ouddorp. Gelukkig hebben we nagenoeg geen klachten gekregen van mensen die de herdenkingsvlucht gemist hadden.

Ook in de media was er volop aandacht voor de herdenkingsvlucht, zo maakten bijv. Rijnmond TV en RTL in het land een uitgebreide reportage.

Rijnmond TV:

De reportage van RTL in het land kan hier terug bekeken worden.

Wij kregen ook nog een alleraardigste inzending van Maarten Buth. Hij filmde in HD kwaliteit de Lancaster boven Sommelsdijk:

Zoals al in het officiële nieuwsbericht was vermeld, heeft de stichting ook een fotowedstrijd uitgeschreven en dezelfde middag stroomde de inzendingen al binnen! De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, maar ook u heeft een stem. Door middel van het waarderingssysteem in het fotoalbum, waar alle inzendingen zijn verzameld, kunt u een aantal sterren (1 t/m 5) aan de foto’s geven.

Foto’s kunnen ingezonden worden t/m 10 mei, uw waardering telt mee tot 17 mei.

Nogmaals iedereen bedankt voor de opkomst en uiteraard gaan wij ons best doen, deze herdenkingsvlucht voor volgend jaar weer te organiseren!

HerdenkingVlucht

6 reacties op “Korte terugblik herdenkingsvlucht”

  1. leuk dat je mee kan stemmen.
    Hoe snel staan je fotos erop; gisteravond gemaild maar ze staan er nog niet bij

  2. Beste Jolanda, ik heb even gekeken, maar kan jouw foto’s niet terug vinden. Wil je ze aub nog een keer sturen?

  3. he dennis vraagje ik zie foto staan die ik gemaakt heb, dus ze zijn goed doorgekomen leuk!

    komen er nog meer foto’s van mensen die ik kan bekijken op jullie site

  4. Beste Chris, inmiddels staan nagenoeg alle foto’s voor de wedstrijd in het album!

  5. Er staat dat foto’s t/m 10 mei kunnen worden ingeleverd. Maar in de krant staat t/m 12 mei !

  6. Beste Frits, het kan zelfs tot en met 17 mei. We hebben deze termijn verlengd ivm de vele inzendingen en de email problemen die daarmee gepaard gingen.

Laat een reactie achter