Op zaterdag 9 mei 2020 zal er op en rondom de voetbalvelden van voetbalvereniging DVV’09 een groots bevrijdingsfestival georganiseerd worden. Na twee succesvolle edities in 2010 (Ouddorp) en 2015 (Middelharnis) heeft stichting WO2GO (WereldOorlog 2 op Goeree-Overflakkee) nu Dirksland gekozen als locatie waar Goeree-Overflakkee met elkaar de vrijheid viert, in 2020 dus al weer 75 jaar! De organisatie van deze dag is in handen van stichting WO2GO, voetbalvereniging DVV’09, oranjevereniging Dirksland, Poppodium Jailhouse en Stichting Verenigd In Kracht.

Bevrijdingsfestival GO 2020

Het ‘Bevrijdingsfestival GO 2020’ wordt georganiseerd voor een breed publiek, van jong tot oud, van man tot vrouw, van kleinkind tot grootouder, van Ooltgensplaat tot aan de zee en belooft dus een ware familiedag voor iedereen te worden. Op en rondom de velden van voetbalvereniging DVV’09 zullen er tal van uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd, waarbij de dag geopend wordt door een hele speciale gast, namelijk de 94-jarige Canadese oorlogsveteraan Roly Armitage. Onder het motto ‘sport verbroedert’ zullen sportieve activiteiten een belangrijk aandeel hebben op deze feestelijk dag. Zo wordt er een voetbaltoernooi gespeeld, waarbij jeugdteams van het eiland de geallieerde landen zullen vertegenwoordigen die hebben geholpen bij de bevrijding van Nederland en dus ook Goeree-Overflakkee. Historische militaire voertuigen zullen gedurende de dag aanwezig zijn voor een static show, maar tevens rondritten voor de bezoekers

Eregast Roland ‘Roly’ Armitage

verzorgen. Ook in de lucht staat er genoeg te gebeuren, want een aantal vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog zullen een fly-past over het festivalterrein uitvoeren. Bij feest hoort natuurlijk ook muziek en ook dat zal er in stijl zijn. Op het podium  maken wij een muzikale reis door de tijd met enkel live muziek, waarbij gestart wordt met muziek uit de jaren 1920-30 en de dag om 23:00 eindigen met moderne muziek. Uiteraard mag ook een leuke markt op

deze dag niet ontbreken. Hier zullen ook kramen te vinden zijn met collega stichtingen/verenigingen van stichting WO2GO die zich aan de bezoekers presenteren. Ook voor de jeugd is er genoeg te doen deze dag. Er zal een heuse stormbaan worden opgezet, waarbij men kan ervaren waaraan een soldaat moet voldoen om in conditie te blijven! In de voormalige hal van de gemeentewerken, grenzend aan de voetbalvelden is een parcours opgezet, waar in samenwerking met Combat Outpost uit Oude-Tonge jeugdairsoft en NERF gespeeld kan worden. Ook is er een zogenaamde schietbaan waar met een heus jeugdairsoft geweer op doelen geschoten kan worden en waar een leuke prijs te verdienen is. In de middelste hal, waar de SVIK gehuisvest is, zullen 80 spelers en speelsters gedurende de gehele middag op de Playstation 4 strijden om de ‘GO FIFA 20 cup’. Tot 9 mei 2020!

Bevrijdingsfestival GO 2020 start over

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

75 Jaar Vrijheid

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden.
We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Bevrijdingsfestival GO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: